AkzoNobel

platform voor adaptief en gepersonaliseerd leren

Wereldwijd en toch persoonlijk

Verplichte opleidingen bevatten vaak materiaal dat ervaren medewerkers reeds beheersen. Deze voorkennis wordt verzilverd door een gepersonaliseerd studieprogramma aan te bieden in de Learning Portal van learn industry. Slaag je voor onderdelen uit de instaptoets, dan krijg je vrijstellingen. Deze onderdelen hoef je niet meer te bestuderen, en ze worden ook niet opnieuw getoetst in het afsluitende examen.

SPECIFICATIE

Categorie: adaptief leren, blended leren

Opdrachtgever: AkzoNobel

"In opleidingsuren leverde deze aanpak AkzoNobel een flinke besparing op. Voor een programma met 140 deelnemers was er een besparing in opleidingsuren van 12,5%, en in een ander programma met 25 deelnemers was de besparing maar liefst 40%."

AkzoNobel's Senior L&D adviser die dit project begeleidde

AkzoNobel wil leren via verscheidene manieren aanbieden en in tijden van kostenbesparing voor reizen betekent het dat internationale collega’s elkaar via online en virtueel leren ontmoeten. Daarbij wil AkzoNobel maatwerk kunnen aanbieden, zodat medewerkers alleen hoeven te leren wat ze nog niet weten. Dit maakt leren leuker, en het bespaart veel opleidingsuren.

Cruciaal bij deze adaptieve opzet is het samenstellen van valide toetsen, zodat deze als nulmeting én als eindexamen kunnen worden ingezet. Daarnaast speelt de inzet van regionale ambassadeurs een grote rol in het succes van een wereldwijde uitrol.

Related Projects